ВУЧИЋ: ПЕТ ПРИНЦИПА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Председник Српске напредне странке Александар Вучић, на обележавању 11 година од оснивања СНС, рекао је пет основних принципа и постулата, којих Српска напредна странка никада не сме да се одрекне.

Под један: Чување мира, пажљиво чување, што значи увек мирно одговорити на све, чување мира и стабилности.

Под два: Чување политичке самосталности и независности, нема шта било ко да одлучује ван ове земље о питањима од значаја за ову земљу. Ви, народе српски и грађани Србије, сте једини ти који смете да будете питани.

Под три: Економски напредак земље, даље, још снажније у реформе, још више путева, онако како је професор Стојан Раденовић, наш најбољи физичар са највише научних радова, рекао да почнемо да их штанцујемо, јер можемо да радимо и урадимо више него што је рађено после 1945. године. Неће то људи одмах да примете, али то остаје иза нас, причаће се за 20, 30 година. Да повећавамо пензије, да повећавамо плате, да људи виде, ако радимо више, да могу лакше да живе, и да њихова деца и унуци могу лакше да живе.

Под четири: Брига о младима и демографија, али брига о младима да остану у својој земљи, да уђемо у ту најтежу битку у најтежу борбу, да млади мање напуштају Србију. Да већ за неку годину можемо да кажемо више је оних што се враћају, него оних што одлазе. То је најважнији задатак у наредном периоду. И сви заједно да се за то боримо. И не можемо да кажемо да је свеједно што је отишао још један од нас, да се боримо да се врати. И да се боримо да се још више људи, и школованих и нешколованих, врати у нашу земљу, јер они имају шта да граде, имају да граде свој дом, своју породицу, али и своју будућност.

Под пет: Поносни на прошлост гледамо у будућност. Све што радимо, увек се осврните на оно што је било у прошлости. И, за разлику од других, ми смемо да говоримо и онима који су извршили агресију против наше земље 1999. године, смемо да говоримо и о стравичним злочинима у Јасеновцу, смемо да говоримо, и са поносом говоримо о српским жртвама, и први смо који наше ветеране изводимо и којима аплаудирамо, и кажемо - хвала вам за то што сте земљу бранили, часно сте то чинили и Србија вам је за то вечно захвална.

Али, за нас је најважније и то је та тачка пет, увек поглед у будућност. Не само да се хвалимо оним што смо урадили, већ да се хвалимо оним што ћемо да урадимо. А да бисмо могли да се хвалимо оним што ћемо да урадимо, људи морају да нам верују. То значи и за предстојеће изборе на листу што више младих, некомпромитованих људи, људи које неће да виђају у луксузним аутомобилима, које не знају како су зарадили, већ људи који су пуни енергије и пуни снаге. И такве промене морамо да проведемо пре избора, да људи на изборним листама то могу да виде, то је од суштинског значаја.