Вести

Вучић обишао фабрику компаније "Делфи Пакард" Нови Сад

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић посетио је данас фабрику компаније "Делфи Пакард" у Новом Саду, која тренутно запошљава 1.500 радника и производи електричну и електронску опрему за путничка и комерцијална возила.

Вучић је у обраћању грађанима који су га поздравили испред фабрике поручио да ће наставити да спроводи своју политику и да се бори за њих и за земљу, без обзира на нападе на Владу, за које каже да неће престати, већ да ће бити још јачи. 

Он је обишао погоне ове фабрике у пратњи директора Делфија за Европу, Средњи исток и Африку Винсента Пагарда, министра привреде Горана Кнежевића, председника Владе Војводине Игора Мировића и градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића. 

Премијер је рекао да Србија жели да се даље развија и напредује у свим индустријским областима, јер ће је, како је додао, само индустријализација спасити. 

Вучић је навео да у Нови Сад 35 година није дошла ниједна велика фирма, због чега је Влада субвенционисала компанију "Делфи" како би она дошла у тај град и смањила број незапослених, нагласивши да је то субвенционисање део стратегије привлачења инвеститора, који траже јефтину радну снагу. 

Према његовим речима, Влада Србије је повећала минималну зараду за 7,6 одсто, и она ће од 1. јануара износити приближно 23.000 динара. 

Циљ је, како је нагласио, да се смањи незапосленост, а да се истовремено развија високотехнолошки сектор, да би се једног дана српска индустрија пребацила са индустрије у којој је потребна велика количина људског рада на производњу у којој су важнија финансијска средства и инвестиције. 

То је једини могући план када имате огроман број незапослених, рекао је Вучић, додајући да је ова влада наследила 26 одсто незапослених, да је до данас та стопа смањена на 15 одсто, а да је циљ да незапосленост не буде изнад десет одсто.

 Он је радницима изразио захвалност на раду, труду и дисциплини, као и на томе што се од пореза на њихове зараде пуни и републички буџет, подсетивши на то да је пре неколико месеци на локацији ове фабрике било ђубриште.

 Он је додао и да од компаније "Делфи" очекује да у Новом Саду запосли још 500 радника, као и да у Параћину отвори нову фабрику која ће упослити више од 1.500 радника.

 Без обзира на то да ли је отворена фабрика од 70 или 1.500 запослених, то је толико породица и људи који ће моћи да живе и раде и уживају у свом раду, поручио је премијер. 

Компанија "DelphiAutomotivePLC", чије је седиште у Гилингему, у Великој Британији, има производне погоне у 44 земље света.