Вести

ВУЧИЋ: КОНТИНЕНТАЛ ЋЕ ПУНО ЗНАЧИТИ ЗА ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ СРБИЈЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Каћу, на свечаности поводом завршетка прве фазе радова на изградњи друге фабрике компаније Континентал аутомотив Србија, да ће немачки Континентал бити страна компанија са највећим доприносом БДП-у Србије - од преко два одсто, као и да ће те фабрике пуно значити за економски развој Новог Сада, Војводине и целе земље.

"Ово ће бити највећа и најзначајнија фабрика у Србији и највећи извозник из Србије, као и компанија са највећим доприносом БДП-у Србије, и биће завршена за мање од годину дана", рекао је Вучић током обиласка нове фабрике са представницима Континентала.

Вучић је рекао да ће ту бити запослено најмање између 600 и 700 људи, али да је значајније колика вредност ће се ту стварати и излазити из те фабрике, пошто ће електрични аутомобили имати, на пример, дисплеје који се ту праве.

Вучић је рекао да је замолио представнике Континентала да следећу фабрику отворе у Нишу и да они то још не могу да потврде.

Председник је изразио очекивање да би таква одлука могла да буде донета у наредних годину дана, што би био огроман успех, не само за Ниш већ и квантни скок за целу Србију.

"Нови Сад ће да има огромне користи, много више новца у буџету, јер ако дођу до вредности од милијарду евра, то је два одсто БДП, а ако достигну две милијарде, што ја и очекујем, онда и дупло већи допринос српском БДП-у. Ово је фантастично место, као и будућности за Србију", истакао је Вучић.

Вучић је рекао да су такве инвестиције и фабрике оно што је најважније за нашу земљу.

Вучић је рекао ће друга фабрика Континентала почети да ради већ у септембру 2022. године, али да ће им бити потребно неколико година да достигну пун капацитет производње.

Додао је да ће ту радити доста наших инжењера који ће имати високе плате.

Такође, приметио је да су Немци у кругу фабрике окачили српске заставе и ставили немачку јелку.