Вести

Власт у Врању најавила ригорозне мере штедње!

На данашњој седници Градског већа, којом је председавао градоначелник Слободан Миленковић, одлучено је да се већницима и помоћницима градоначелника укину лимити за мобилне телефоне.

Према речима градског већника Ивана Станковића, у ранијем периоду издвајања на месечном нивоу за телефоне износила су око 700.000 динара, а смањењем и укидањем лимита очекују се знатне уштеде.

Он је појаснио упутство о коришћењу угоститељских услуга у скупштинском бифеу, уз напомену да  не послује по доходовном принципу и да се не може поредити са угоститељским објектима.

Укинули смо праксу да сви функционери и  руководиоци организационих јединица имају право на бесплатно коришћење угоститељских услуга до одређеног износа, и то је такође једна од мера уштеда.

Постоје једино изузеци када долазе делегације из других градова или иностранства код највиших градских функционера - рекао је Станковић.

О Одлуци о престанку важности одлуке о одређивању накнаде за рад чланова сталних радних тела говорила је градска већница Зорица Јовић, која је напоменула да је и она у складу са мерама штедње које град спроводи.

Усвојен је и предлог измене програма коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту животне средине у износу од 28,5 милиона динара, што је у циљу остваривања уштеда у буџету и у складу са Законом о буџету.

Градски већници усвојили су предлог о именовању Ненада Антића за координатора за интегритет локалне самоуправе, као и Одлуку о матичним подручјима на територији града Врања по којој је број од 22 смањен на 10 матичних подручја.