Вести

ВЛАДА СРБИЈЕ ОБЕЗБЕДИЛА ПОСАО ЗА ЈОШ 1700 ЉУДИ

Државни секретар Драган Стевановић, у име Владе Републике Србије, потписао је данас уговор о улагању са директором јапанске компаније Јазаки (Yazaki) Клаусом Патриком Нотбруком (ClausPatrickNottbrock), која ће инвестирати 25,1 милиона евра и у првој фази запослити 1.700 радника у Шапцу. Компанија ће у том граду производити кабловске сетове за камионе компаније Дајмлер (Daimler).

Стевановић је том приликом изјавио да је Влада Републике Србије успела да обезбеди услове да компанија Јазаки дође у Србију, инвестира у њу и обезбеди посао за 1700 наших грађана, на шта грађани Шапца и Мачве чекају пуних 11 година, од како та компанија показује заинтересованост за инвестирање у нашу земљу.

„Поносан сам што је Србија препозната као политички и економски стабилна земља, у којој смо, захваљујући успешним реформама које спроводи, у овој години имали прилив од скоро 2 милијарде евра страних директних инвестиција“, рекао је државни секретар и захвалио се директору компаније Јазаки на одлуци да своје пословање прошире у Србији