Вести

Стефановић и бугарска инвестиција за нових 200 радних места

Компанија „Калинел“ бави се производњом готових текстилних производа. У Србији послује од 2012. године и запошљава 52 радника у Врањској Бањи.

Своје производне капацитете проширује куповином производне хале „Кобос“-а у Босилеграду, чиме ће бити запослено најмање 200 нових радника.

Драган Стевановић је приликом потписивања уговора поручио инвеститорима из Бугарске и Радку Влајкову, амбасаодру ове земље у Србији, да позову остале привреднике из Бугарске да сарађују и инвестирајуна овим просторима.

За нас који представљамо Владу Србије и имамо жељу да покренемо и развијемо југ Србије, ово је веома значајан догађај.

Компанија “Калинел” одлучила је да у Србију додатно инвестира око два милиона евра, а на све то подстицаји наше државе су 710.000 евра.

У наредне три године, очекујемо да се тај новац потроши и да се на територији општине Босилеград упосли око 250 људи. Од тога првих 100 већ до краја ове године - најављује Стевановић.

Амбасадор Влајков подсетио је на средства која Бугарска и Србија могу да вкористе у оквиру прекограничне сарадње.

Врло смо заинтересовани да партнерски наступимо јер до 2020. године опредељено је 29 милиона евра за пројекте између Бугарске и Србије.

Ту могућност треба да искористимо на најбољи могући начин - поручио је Влајков.

Заједничка је оцена да су овакве инвестиције и прекогранична сарадња од изузетног значаја за развој пограничног подручја и општина попут Босилеграда.

ОК Радио