Вести

САВЕТ ЗА ПРАВНА ПИТАЊА ГрО СНС ВРАЊЕ

Већ традиционално Правни савет ГрО Српске напредне странке у Врању, којим председава Мирослав Нешић, обележава 10. децембар – Међународни дан људских права. Тим поводом чланови савета заједно са председником указали су на значај заштите људских, мањинских и грађанских права, на спречавање дискриминације и посебно на правовремену примену свих правних аката у борби против насиља и корупције.

Према речима председника Савета многи грађани Међународни дан људских права проводе уз осећање неправде и урушеног достојанства због раскортака између права која имају на папиру и стварног живота.

Начелник у Градској управи Душан Аритоновић додао је да држава на челу са премијером Александром Вучићем чини све како би створила услове за правовремену примену свих аката у споровима пред одговарајућим судовима наше државе.

На овој последњој трибини, такође је било речи о новом Закону о заштити узбуњивача – његовим новинама које се морају примењивати у пракси. То је један модеран закон који спада у ред неопходних правних аката за боље уређење земље као грађанске заједнице, закључио је Нешић.