Вести

Савет за борбу против корупције

 

Дана 03.07.2014.године у просторијама СНС у улици Јустина Поповића бр. 3, у Врању одржан је први састанак Савета за борбу против корупције којим је председавао повереник Савета Ненад Антић. 

Између осталог повереник Ненад Антић је нагласио важност рада овог Савета с обзиром да је корупција рак рана нашег друштва, а борба против ње је у самом врху приоритета политичког деловања Српске напредне странке. Корупција као последицу има осиромашење друштва, али и драстично смањење поверења грађана у институције наше државе и због тога морамо да употребимо све расположиве ресурсе у обрачуну са овом антидруштвеном појавом. Корупција је захватила све сегменте друштвеног живота од политичких партија, полиције, правосуђа, јавних финансија, па све до медија, образовања и здравства а наш задатак је да детектујемо проблеме из ове области и предлажемо мере и решења Градском одбору и руководству странке у Врању. 

Сви присутни су се сагласили са констатацијом повереника Савета да то неће бити лак посао и да је процес формирања друштвене свести о нужности искорењавања корупције дуготрајан процес у којем морају да узму учешће сви релевантни фактори у нашој друштвеној-политичкој заједници.