Вести

Премијер Александар Вучић у посети Врању

 Премијер Владе Александар Вучић је са сарадницима, у оквиру посете југу Србије, у недељу преподне обишао компанију „Алфа плам“ у Врању. Вучић је обишао неколико погона „Алфа плама“ и упознао се са процесом производње и плановима за даљи развој компаније. 

Са њим су у посети били и министри Жељко Сертић, Горан Кнежевић и Александар Вулин, као и државни секретар Драган Стевановић.  

Испред локалне самоуправе премијера су дочекали градоначелник др Слободан Миленковић, народни посланик Славиша Булатовићи други функционери. 

 

Премијера је кроз погоне „Алфе“ водио Мирољуб Алексић, власник „Alco grupe“ са сином Стефаном, координатором за унапређење производње. Том приликом, премијер је изразио задовољство што је ово једна од највећих и најзначајнијих српских компанија. 

 

„Алфине“ пећи на пелет и шпорети су апсолутно одличног квалитета и имају одличну прођу на тржишту. Плате су двоструко више од минималних и радници су срећни, па сам и ја срећан и насмејан“, рекао је Вучић.

 

Након обиласка „Алфе“, премијер се упутио у Градску управу, где је иза затворених врата разговарао са руководством града. 

 

У горњем делу шеталишта окупио се велики број грађана, и том приликом им се премијер Вучић обратио. Међу грађанима, било је и велики број радника „Јумка“, којима је обећана помоћ. Са премијером Вучићем сусрели су се и чланови Удружења особа са параплегијом, који су му поклонили уметничку слику у знак захвалности, што помаже болеснима. 

 

Премијер Вучић је са члановима владе наставио своју посету према селу Ћуковац, где су отпочели радови на колектору отпадних вода.

Посета премијера Владе Александра Вучића завршена је обиласком термалних извора воде у Врањској бањи ВГ-2 и ВГ – 3, а у вези којих је скоро и Град Врање потписао Меморандум и Уговор са кинеском фирмом „БЕТЕК“ која је показала интересовање за истраживање геотермалних извора и у скоријој будућности изградњу геотермалних централа.

Премијер је обишао и недовршени хотел чија је изградња почела пре 40 година, и обећао да ће Влада РС са Фондом ПИО договорити да изградњу хотела преузме неки други инвеститор.

Такође је било речи о изградњи петље, односно израдњи искључења са ауто пута за Врањску Бању, и заузео се да код директора „Железнице“ договори да хотел „Железничар“ поново почне са радом, јер како је закључио, то је веома важно за развој туризма који је једина развојна шанса за Врањску Бању. 

У оквиру обиласка југа Србије, премијер је са члановима владе наставио пут ка Владичином Хану и Сурдулици.