Вести

А ОД ВЛАДЕ 100 МИЛИОНА

Влада Републике Србије определила је средства из текуће буџетске резерве за Град Врање у износу од 100 милиона динара, саопштио је на конференцији за новинаре градоначелник Слободан Миленковић.

Ова помоћ је дуплирана у односу на најаву премијера Александра Вучића током последње посете Пчињском округу.

Градоначелник је најавио да је ово велика помоћ за наш град која ће бити искоришћена за консолидацију градских финансија.

Средства ћемо користити за наставак деконтаминације Позоришта и увођење водоснабдевања у одређеним деловима града, пре свега Kајмакчаланске улице, али и за затечена дуговања Града из претходног периода – рекао је градоначелник.

Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић је нагласио да ће овај трансфер релаксирати финансије Града и створити услове да се следеће године средства у том износу определе за неке паметне и корисне пројекте.

Kао неко ко је са југа Србије, желим да се захвалим Влади и премијеру Вучићу и верујем да ће грађани Врања извући максимум из ове подршке.

Наредна година ће бити година у којој ће грађани препознати ново градско руководство, видети да се промене нису десиле само ради промена и видети да се оно што се дешава на републичком нивоу може спустити и на локални ниво – рекао је Стевановић.

Он је најавио и исплату социјалног програма радницима „Јумка“ до краја године, након чега се наставља консолидација и реорганизација ове компаније.

Јавили су се неки инвеститори са којима разговарамо последње две недеље везано за закуп дела „Јумка“ који је припао држави.

У наредна два или три месеца биће прилике да говоримо и о евентуалним новим радним местима, зависно од планова потенцијалног инвеститора.

На жалост, нисмо успели да се договоримо са руководством „Заваривача“ да направе анкету за социјални програм, јер ће излаз за компанију највероватније бити стечај – рекао је Стевановић.

Према његовим речима, Влада ће наставити да интензивно подржава и компанију „Симпо“, не само парама, већ и кроз консолидацију и реструктуирање фирме.

 На жалост, представници некадашњег руководства настављају са дрским и безобразним понашањем, јер су блокирали „Симпо“ за 260 милиона динара.

Борићемо се са тим и ја сам убеђен да ћемо се изборити како бисмо матични бизнис компаније, намештај, успели да понудимо неком новом приватном инвеститору и новом власнику, јер будућности за „Симпо“ без приватног капитала не може бити – истакао је Стевановић. 

 

ОK РАДИО  25.12.2016. године