Вести

Нетачне тврдње из Здравственог центра

ПОВОДОМ текста под насловом "(НЕ)ТАЧНА СНС ДИЈАГНОЗА", који смо објавили 11. октобра, из ПРЕСС службе Републичког фонда за здравствено осигурање нам је стигло детаљно објашњење спора о којем смо писали. Због дужине саопштења, објављујемо само део текста у којем се демантују тврдње које је нашем дописнику изнео менаџмент Здравственог центра у Врању.  

У контролама спроведеним у напред наведеном периоду (2014-2016) утврђено је да је Здравствени центар Врање ненаменски утрошио средства обавезног здравственог осигурања у укупном износу од 360.252.209,03 динара, односно да је на основу мера предложених записницима о извршеним контролама био у обавези да изврши повраћај Републичком фонду у укупном износу од 92.307.107,43 динара, да изврши повраћај средстава са рачуна сопствених прихода на рачун за трансфер буџетских средстава 267.945.101,60 динара, односно да се Здравственом центру Врање изврши умањење фактурисане вредности у укупном износу од 9.421.998,04 динара. 

Сагласно члану 190. Закона о здравственом осигурању, директор РФЗО је донео одлуке о предложеним мерама на основу којих је Здравствени центар Врање био у обавези да у року од 30 дана поступи у складу са предложеним мерама.  

Здравствени центар Врање није поступио у складу са предложеним мерама из записника и донетим одлукама.  

Републички фонд је на основу одредаба Закона о здравственом осигурању против Здравственог центра Врање покренуо поступкенакнаде штете пред надлежним судом у Врању. 

Напомињемо да директор РФЗО није примио на састанак представнике Здравственог центра Врање, па самим тим није упутио ни похвале "Врањанцима за свој рад". 

Преузето са http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:629777-Netacne-tvrdnje-iz-Zdravstvenog-centra