Вести

Градоначелник Миленковић: Овај град заслужује нашу апсолутну посвећеност

У свом првом обраћању пред новим сазивом локалног парламента, градоначелник Врања др Слободан Миленковић се захвалио грађанима на указаном поверењу, рекавши да нема веће привилегије и части него бити први човек града који волиш.

„У животима свих нас постоје тренуци када истовремено осећамо и понос и страх. Стојим данас пред вама поносан, јер су иза нас резултати који говоре више од хиљаду речи. Поносан, јер сам на челу тима у који верујем, поносан и спреман да заједно уложимо све што је у нашој моћи, да нашој деци обезбедимо бољу будућност. Осећам и страх, не од неуспеха, већ од одговорности према нашим суграђанима, који су нам указали огромну подршку на прошлим изборима. Одговорност је та која нас обавезује да пролијемо и последњу кап крви и зноја како би овај град,  у коме сам рођен, претворили у место вредно живљења”, рекао је градоначелник Миленковић. “Стојим овде пред вама, дубоко убеђен, да ћемо као локална заједница успети да превазиђемо све тешкоће које су пред нама јер нас чека период великих искушења. У привреди, здравству, образовању, култури, спорту, у финансијској дисциплини. С тога, сви заједно, морамо да пружимо свој максимум у реализацији програмских приоритета и ја ћу на томе инсистирати. Овај град заслужује нашу апсолутну посвећеност”, истакао је градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

Он је потом представио програмска начела, која ће бити основа у раду будућег руководства. Говорио је о финансијама и пореској политици, развоју привреде, образовања,  културе,  информисања, о креативним индустријама. Основна начела у наредном периоду биће и развој пољопривреде, здравства, спорта, и туризма, социјалне заштите, унапређење локалне самоуправе, положаја националних мањина, етничких заједница и НВО, развој екологије и инфраструктуре.

“Сви ми, имамо прилику да Врање пуном паром укрцамо на брод који плови ка будућности. Од нас зависи да ли ће нас на тој станици сачекати успех или пораз”, рекао је Миленковић. “Наш је циљ ново Врање, град у који људи долазе и поново му се враћају. Град дечјих осмеха, лепих паркова, нових саобраћајница, град културе и традиције, севдаха и мерака, град на раскршћу истока и запада. Врање има само нас, људе. Хајде да му се одужимо како доликује. Јер Врање је заиста град са душом”, истакао је у свом експозеу градоначелник Врања др Слободан Миленковић.