Вести

ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ЗА ПРВУ

У интервјуу за емисију 150 минута, премијер Александар Вучић изјавио је да албански премијер Еди Рама није имао одговор на његове аргументе за Трепчу и Тачија.

Током разговора са уредницом и водитељком Анетом Ивановић у Нишу чула се полицијска сирена, а Вучић је на то прокоментарисао: "Ја никада не користим сирене, ни у Нишу, ни у Београду. Министри неки користе. Тешка болест. Шта да радите, колико год се трудите не иде.

Рама није имао одговор на мој аргумент

На самом почетку интервјууа Вучић се осврнуо на јучерашњи сусрет са албанским премијером Еди Рамом и на његове провокације упућене Србији.

- Оног тренутка када сам видео медије из Приштине могао сам да предвидим шта ће да раде. Могао сам да предвидим како ће ко да се понаша. Колико сам ја нисам имао потребу да играм за дневно-политичке ствари, он јесте - рекао је Вучић и додао да је имао спремљен одговор:

- Мислим да сам одговорио озбиљном аргументацијом, јер то није аргументација у којој би могао да опсујем некога и да добијем поверење нашег народа, већ је то морала да буде озбиљна аргументација за цео свет. Он на то није имао одговор, јер је рекао да је то добро и за Србе и за Албанце, на шта сам му ја рекао: "Покажи ми једног Србина који је тиме задовољан". Није имао одговор ни за Трепчу, ни за Нехата Тачија када сам то упоредио са много тежим случајем какав је Оливер Ивановић.

Еди Рама изјавио је после јучерашњих провокација да је мислио да ће премијер Србије да умре након изјава о Косову које му је упутио, на питање водитељке како се осећао у том тренутку, Вучић каже:

- Па добро. То ваљда лепо говори о мени. Ја ваљда не треба да будем као неко ко нема осећања и емоције за нашу земљу. Ја се борим за нашу земљу зато што је волим. Ипак, није ми лепо да то слушам јер знам да је то политичка игра. И никакве потребе није имало да то јуче говори, осим да покаже својима у Албанији и разуме се Албанцима на Косову - каже премијер.

Срби воле да кукају, прича о Јури је измишљена

- Што се тиче Јуре све су измислили. Срби воле да кукају и зато смо заостали у економском смислу у односу на пре свега протестантске народе - нагласио је премијер.

Ниш ће бити регионални центар Европе

Говорећи о ситуацији у Нишу премијер је нагласио да је у том граду све уништено и разорено, али да ће радити на његовом опоравку.

- Ниш је некада био индустријски центар. Све су затворили погасили, уништили, приватизовали на пљачкашки начин. Оно што смо успели да урадимо је да у Ниш доведемо Џонсон електрик, која у овом тренутку запошљава 1.100 људи, а до краја 2018. њихова обавеза по уговору потписаном са државом је да запосле 3.500 радника - објаснио је Вучић.

Премијер је најавио да ће у наредним данима у Нишу бити потписан уговор са Леонијем, како и то да су у току преговори са Финцима као и са још немачких компанија.

О суфициту

Вучић се осврнуо и на суфиит рекавши да је све последица дисциплине.

- И даље имамо суфицит у буџету који је последица дисциплине - нагласио је премијер.

Премијер је рекао да ће се у наредном периоду улагати у Ниш, као и то да постоји план да тај град постане регионални центар Европе.

- Ниш це бити регионални центар Европе. Све се скупља у Нишу. Он је на раскрсници путева и све што је могло је упропаштено. А ми правимо град у којем неће бити лошији живот него у Београду. Уложићемо и у образовање, али у оне профиле који гарантују запошљавање - нагласио је премијер Србије - казао је Вучић.

Србија укида визе Кинезима, а Кина Србима

Премијер Србије је најавио да ће Србија укинути визе Кинезима, а Кина Србима, и оценио да то значити брзо отварање директних летова између Београда и Пекинга као и више пословних прилика.

- Договорио сам се са кинеским амбасадором Лијем Манчангом да Србија укине визе Кинезима, Кина Србима, што ће значити и брзо отварање директних линија до Пекинга, а верујем и до Шангаја - рекао је премијер. Према његовим речима, то што више неће бити виза, отвориће нове пословне прилике и нове послове.

Вучић: Хоћемо да победимо Американце у кошарци

Коментаришући шта титулу коју је Нови Сад јуче добио, Вучић је рекао да је презадовољан и да се очекује да се то исто понови и 2023. године када ће се првенство света у Кошарци одржати у Србији:

- Није могла боља вест да постоји. Ја сам рекао и људима из ФИБЕ који су били код мене да ћемо да будемо светски прваци у кошарци, да ћемо да победимо Американце. Требало је да платимо много, ми смо већ платили, а све ово говорим због буџета Србије. Платићемо то све и ја сам им рекао да ћемо понудити више пара од свих осталих, зато што хоћу да доведемо људе из целог света, хоћемо да им узмемо више пара и да на тај начин људи у Србији живе боље - закључио је премијер.

Очистићемо државни апарат од мафијашких сарадника! Држава ће победити!

Да видим ко ће од полицајаца и специјалаца у будућности седети по мафијашким јахтама и вилама и правити бизнис!

Премијер Србије Александар Вучић потврдио је данас да криминалци из великих криминалних група имају "сараднике у државном апарату" и најавио велику чистку.

Вучић је на ТВ Прва говорио о убиству Александра Станковића, познатијег као Сале Мутави, рекавши да је у питању "увозно убиство" и да су "доведена лица са стране да харају Београдом".

- Ухапшена су два лица у вези са овим убиством, то су лица доведена са стране и наравно да ништа неће рећи јер мисле да имају алиби. Међутим, морам да кажем да ће сви који мисле да убијају по Србији осетити жестоку песницу државе и да ће монструми који су убијали по нашој земљи то добро да запамте - поручио је Вучић.

На питање о сарадницима у државном апарату, о чему је раније данас говорио министар полиције Небојша Стефановић, премијер је рекао да нема конкретне податке за тај случај.

- За овај случај не знам, али да ли имају - имају. Почистићемо све, ма колико тешко да буде, то су опасни људи који имају везе и са страним обавештајним агенцијама. Биће - или ми или они, али ја вам кажем да ће држава да победи и нека добро размисле шта им је чинити, па да видим ко ће од полицајаца и специјалаца да седи по њиховим јахтама и вилама да прави бизнис - рекао је Вучић.