Вести

ЂУРИЋ: ДА ДЕЛИМА ПОКАЖЕМО ЗАШТО ЈЕ СНС ДРУГАЧИЈА ОД ДРУГИХ

 Потпредседник Српске напредне странке Марко Ђурић изјавио је данас да бити српски напредњак значи борити се за своју земљу и чувати њене виталне егзистенцијалне интересе, али и свакодневно доказивати зашто је та странка другачија и боља од свих других. 

Ђурић је, на трибини СНС у Новом Пазару, рекао да се, после убедљиве изборне победе, странка поново диже на ноге и "пали моторе" како би грађанима показала зашто је суштински другачији од осталих странака. 

"Наша мисија је да покажемо пре свега да бринемо о сваком грађанину, да не идемо од врата до врата да људима тражимо глас само када су избори, већ да и између избора идемо да разговарамо са људима о томе шта су њихови проблеми", рекао је Ђурић. 

"Ми смо странка која има вредности, која је направљена да би Србију променила, ми смо странка која је направљена да би могла да испрати политику Александра Вучића и својим радом показала да је другачија", поручио је Ђурић члановима новопазарског градског одбора СНС. 

Према његовим речима, СНС мора да покаже да је странка која брине за грађане и да је способна да промишљеном политиком и новом политичком етиком осигура да у будућности грађани живе боље. 

"То значи да у наредном периоду морамо да покуцамо на свака врата, да уђемо у сваку кућу, да, ако не можемо да помогнемо одмах, макар саслушамо проблеме сваког грађанина, барем да зна да има некога ко је среман да га чује и можда у перспективи створи услове да му буде боље него данас", рекао је Ђурић. 

Он је истакао да у Србији данас са једне стране стоји политика Александра Вучића, која окупља и уједињује убедљиву већину нашег народа, а да су са друге стране опозиција у заметку и људи који су у прошлости нанели катастрофалну штету држави Србији. 

"Александар Вучић је успео да окупи и уједини Србију, успео је да сабере људе најразличитијих политичких виђења, из најразличитијих делова политичког спектра, да их окупи око суштински важног националног циља, а то је јачање националних и државних институција и поправљање економске ситуације", објаснио је Ђурић. 

Премијер Вучић, према Ђурићевим речима, успео је и да слику о Србији у свету суштински промени у односу на претходних 20 година, учинивши је сидром регионалне стабилности, што ствара услове за значајан економски раст и развој институција.