САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Српска напредна странка осуђује прикривену изборну крађу, односно прекрајање изборне воље грађана коју ових дана чини СПС. Наиме, више лица нам се у петак 22. априла јавило са информацијом да су тог дана просторије центра за Социјални рад врвеле од народа коме су дељени чекови за исплату једнократног новчаног износа. Исплата по основу социјалних давања каснила је у претходном периоду више месеци па и годину,  да би се локални властодршци из СПС-а сетили да је исплате сада, два дана пре избора.

Српска напредна странка ће поднети кривичну пријаву против одговорних лица из Градске управе и Центра за социјални рад, јер је очигледно да постоји директна веза између ових радњи и  утицаја на део гласачког тела како да гласају на изборима. Српска напредна странка позива надлежне државне органе да истраже овај случај и обаве разговор са корисницима ове помоћи на околности да ли је било ко од локалних функционера контактирао са њима и утицао на њих да на предстојећим изборима у недељу гласају за неку листу уз исплату ове помоћи.